Σελίδες

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Συνέντευξη τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης για την επίσκεψη Παπανδρέου


«Φιέστα» χωρίς τα αναμενόμενα αποτελέσματα είχε, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ στην Κομοτηνή, η επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στην περιοχή μας. Ο Γραμματέας της ΝΕ Ροδόπης Απόστολος Κουτάβας τόνισε πως ο μόνος λόγος που επισκέφθηκε τη Θράκη ο πρωθυπουργός ήταν για να ξεφύγει από τις ίδιες τις πολιτικές της κυβέρνησης που την οδήγησαν σε αδιέξοδο (ημιυπαίθριοι, πώληση δημόσιας περιουσίας, κατάσταση στην παιδεία και την υγεία κα). Η «απόδραση στην περιφέρεια», όπως είπε, επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι δεν είχαν κάτι να πουν συγκεκριμένο ούτε ο πρωθυπουργός ούτε και το πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο που τον ακολουθούσε. «Ούτε μία λέξη συμπάθειας προς τους εργαζομένους της Κλωστοϋφαντουργίας από τον Πρωθυπουργό και τον λαλίστατο, κατά τα άλλα, κ. Πεταλωτή. Κρύφτηκαν πίσω από τις δυνάμεις καταστολής και τις κλούβες της, χτύπησαν αλύπητα με δακρυγόνα τους εργαζόμενους», σημείωσε.

Ο κ. Κουτάβας έκανε λόγο για «τοπικά παπαγαλάκια», στέλνοντάς τους ένα μήνυμα: όσοι λάσπη κι αν ρίχνουν δε μας φοβίζουν. Το πρόσωπο της Αριστεράς στην περιοχή μας, το γνωρίζουν στην περιοχή μας, με τους μικρούς και μεγάλους αγώνες καθημερινά. Άλλοι πρέπει να απολογηθούν που με τις πολιτικές τους έφεραν ένα εφιαλτικό τοπίο στην περιοχή μας με ανεργία, λουκέτα, απόγνωση στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους».

«Ώδιδεν όρος και έτεκεν μυν» σχολίασε ο Σταμάτης Σακελλίων αναφορικά με την επίσκεψη Παπανδρέου, ενώ αναφέρθηκε και σε φράση από την ανακοίνωση της ΝΕ Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ: «Παρόλο που κάποιοι πήγαν να παραπληροφορήσουν και να στρέψουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης από την ουσία αυτής της επίσκεψης σε άλλα γεγονότα, απέτυχαν οικτρά». Ο κ. Σακελλίων σχολίασε: άξιος ο μισθός τους, γιατί για τη ΝΕ του Πασοκ δεν υπήρχαν ΜΑΤ, δακρυγόνα, δεν υπήρχαν άνεργοι, εργαζόμενοι που είναι στους δρόμους εδώ και τρία χρόνια δεν υπήρχε τίποτα που να τη συγκινήσει».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη επεσήμανε πως, η παρουσία ΜΑΤ και η χρήση χημικών υποδηλώνει ότι τέθηκε και στην περιοχή μας σε εφαρμογή το γενικό πλάνο της κυβέρνησης που λέει: ό,τι κινείται, καταστείλτε το», αναφέρθηκε στην απαγόρευση της κίνησης των εργαζομένων σε δημόσιο δρόμο, στον απαράδεκτο, όπως είπε, σωματικό έλεγχο εντός του ξενοδοχείου, αλλά και στο σχέδιο «διακοπής της οπτικής επαφής» των εργαζομένων με την είσοδο του ξενοδοχείου με την μετακίνηση των αστυνομικών κλουβών.

Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στάθηκε στο θέμα του χρυσού και με ειρωνική διάθεση τον ευχαρίστησε έδωσε στους πολίτες της περιοχής το δικαίωμα επιλογής για τη συγκεκριμένη επένδυση, επισημαίνοντας, ωστόσο, με νόημα, πως η κοινωνία έχει ήδη αποφανθεί ότι δε θέλει αυτήν την επένδυση, ενώ σχετικά με τις δεσμεύσεις στο Δημάριο για την ΕΠΑΘ είπε πως δεν έφερε τίποτα καινούριο, «τίποτα που να βρίσκεται στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής μειονοτικής πολιτικής».

Ο Κώστας Μοπυμτζίδης, μέλος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής, κάλεσε τους εργαζομένους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης και στη συγκέντρωση των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ και σχολίασε πως η τροϊκανική πολιτική δεν έχει τελειωμό…

Από την πλευρά του ο Κώστας Σταύρου, μέλος της Νεολαίας του ΣΥΝ επεσήμανε την προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεπουλήσει την δημόσια περιουσία για να βρει τα 50 δις την ίδια ώρα που, όπως είπε, κόβει τις συντάξεις και τους μισθούς των απλών ανθρώπων, ανέφερε ότι σύμφωνα με το Ινστιτούτο της ΓΣΕΕ ένα εκατομμύριο άνθρωποι είναι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και πρόσθεσε πως «πρωταθλητές» στη μαύρη εργασία είναι οι μετανάστες.

Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία

Σχετικά με την ΕΝΚΛΩΣ ο κ. Κουτάβας σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μία πρόταση, την οποία και έχει πει και στους ίδιους τους εργαζόμενους: να αναλάβουν οι ίδιοι τη λειτουργία των εργοστασίων χωρίς βάρη και χρέη με εγγυήσεις από το ελληνικό δημόσιο για να σωθούν οι 500 θέσεις εργασίας στην περιοχή. Πρέπει όμως να το πιστέψουν και οι ίδιοι ότι μπορούν να τα καταφέρουν, αλλιώς θα προστεθούν και οι ίδιοι στις στρατιές των ανέργων χωρίς κάποια στήριξη».

Σε καιρούς κρίσης, τόνισε ο κ. Σακελλίων το σαβουάρ βιβρ περιττεύει και πρόσθεσε: «Έχει ενδιαφέρον να δούμε αν, στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αντέχουν να πουν την αλήθεια στους εργαζόμενους. Το πού οδήγησαν αυτά τα δύο κόμματα με τα τοπικά τους στελέχη εδώ είναι γνωστό, σε τοπικό και σε κεντρικό επίπεδο», είπε.

Χθες στη μία το μεσημέρι, άλλη μια συνάντηση με τους συνδικαλιστές την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των τραπεζών ήρθαν και πάλι στο τραπέζι του διαλόγου…


πηγή: Η Πατρίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου