Σελίδες

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Επίσκεψη της " Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας" στην κινητοποίηση των εργαζομένων της ΕΝ.ΚΛΩ.


Ο Δ. Χαρίτου και Α. Κουτάβας βρέθηκαν στους Κήπους

στο κλείσιμο του τελωνείου από τους εργαζόμενους της ΕΝΚΛΩ

ως αντιπροσωπεία της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ»

Ο Περ/κός Σύμβουλος Δ.Χαρίτου έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Βρεθήκαμε στο τελωνείο των Κήπων δίπλα στους εργαζόμενους της ΕΝΚΛΩ, γιατί είναι οι μόνοι που με τον αγώνα τους κρατάνε ακόμη ζωντανή την Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία. Εδώ και 2 ½ χρόνια οι διαδοχικές κυβερνήσεις σε συμπαιγνία με τις Τράπεζες κρατούν την ΕΝΚΛΩ στην εντατική «διασωληνωμένη» στα μηχανήματα. Φαίνεται πως σήμερα κυβέρνηση και τραπεζίτες αποφάσισαν να την αποσυνδέσουν και να την οδηγήσουν στο «θάνατο». Οι τραπεζίτες γιατί θέλουν να εκποιήσουν την περιουσία της και ιδιαίτερα τα Κλωστήρια που είναι σύγχρονα, η δε κυβέρνηση για να αποδεσμευτεί από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να επαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια.

Ότι κι αν επικαλείται η κυβέρνηση δείχνοντας μια τους τραπεζίτες και μια την Ε.Ε. είναι προφάσεις εν αμαρτίαις». Τη στιγμή που ο κλάδος της Κλωστοϋφαντουργίας είναι σε άνθηση και οι τιμές των προϊόντων της σε άνοδο, όταν τα 2 Κλωστήρια σε Ροδόπη και Νάουσα είναι από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη είναι εγκληματικό να οδηγούνται αυτή τη στιγμή σε κλείσιμο.

Η μόνη λύση εδώ που έφθασαν τα πράγματα είναι να αναλάβουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με την στήριξη της πολιτείας, την ολική διαχείριση της επαναλειτουργίας και ανάπτυξης των Κλωστηρίων.

Άλλωστε τα εργοστάσια αυτά με τον τρόπο που φτιάχτηκαν και στηρίχτηκαν αποτελούν Δημόσια περιουσία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου