Σελίδες

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ερώτηση Αμανατίδου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ -Σε αδιέξοδο οι έλληνες κτηνοτρόφοι



ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό

Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Σε αδιέξοδο οι έλληνες κτηνοτρόφοι

Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων της ελληνικής κτηνοτροφίας φαίνεται ότι εξαντλείται στις υποσχέσεις για επενδύσεις στον κτηνοτροφικό τομέα ή κλάδο μέσω του αναπτυξιακού νόμου. Κατά τα λοιπά, συνεχίζεται η αποβιομηχάνιση στον αγροτο-κτηνοτροφικό χώρο, όπου η χώρα μας εμφανίζεται σταθερά ελλειμματική και ο πρωτογενής τομέας αντιμετωπίζει ανυπέρβλητα εμπόδια, ιδιαίτερα ως προς τις τιμές των ζωοτροφών και τις τιμές των κτηνοτροφικών προϊόντων.

Έτσι, η ελληνική κτηνοτροφία απαξιώνεται και οι μικρομεσαίοι παραγωγοί δυσκολεύονται να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους, ενώ το πρόβλημα των ελληνοποιήσεων δεν έχει επιλυθεί ακόμα παρά τις όποιες εξαγγελίες των αρμοδίων. Πιο συγκεκριμένα η ψαλίδα τιμών μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή εξακολουθεί να είναι μεγάλη και δεν γίνονται οι αναγκαίοι έλεγχοι στην αγορά. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των κτηνοτρόφων της χώρας για άμεση ρύθμιση του θέματος των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας των αναγκαίων εγκαταστάσεων, καθώς και για χορήγηση άτοκων δανείων προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες ανάγκες τους ιδιαίτερα στις προμήθεια των ζωοτροφών, δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Προτίθεται να έρθει άμεσα σε επαφή με τους κτηνοτρόφους της χώρας και να δρομολογήσει τις λύσεις που απαιτούνται ώστε οι μικρομεσαίοι ιδιαίτερα παραγωγοί να βγουν από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται και να βελτιωθεί η κατάσταση στην ελληνική κτηνοτροφία;

Η ερωτώσα βουλευτής

Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου