Σελίδες

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Κατάληψη της Περιφέρειας από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ


«Να αποσυρθεί το εκτρωματικό κυβερνητικό νομοσχέδιο»


Ο ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ροδόπης στο πλαίσιο της Πανεργατικής Απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, προχώρησε χθες σε συμβολικό αποκλεισμό του κτιρίου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, που είναι ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην περιοχή, ζητώντας την απόσυρση «του εκτρωματικού κυβερνητικού νομοσχεδίου».

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για ολοκλήρωση του «εγκλήματος της πλήρους αποδόμησης του Δημόσιου κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος», τονίζοντας ότι το ασφαλιστικό «για την κυβέρνηση δεν είναι ένα κοινωνικό ζήτημα, αλλά ένα δημοσιονομικό πρόβλημα», ενώ ζητά και την απόσυρση του νομοσχεδίου. «Με το νομοσχέδιο αυτό σφαγιάζονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Μειώνονται δραστικά οι συντάξεις και των σημερινών και μελλοντικών συνταξιούχων, αυξάνονται δραματικά τα όρια ηλικίας και επιβάλλεται η διαχρονική αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας. Αυξάνεται η δαπάνη του ασφαλισμένου ,υπονομεύεται ο κοινωνικός και διανεμητικός χαρακτήρας και οι αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης και της αλληλεγγύης των γενεών αφού ο κάθε ασφαλισμένος θα έχει τον ατομικό του κουμπαρά. Με το νομοσχέδιο υποβαθμίζεται επίσης ο τομέας της υγείας και επιβάλλονται υποχρεωτικές ενοποιήσεις» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που καλεί το λαό να υπερασπίσει τα συμφέροντά του.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να αποσυρθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο, να σταματήσει η υποταγή στις αξιώσεις του ΔΝΤ, για να δημιουργηθεί μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία που θα σαρώσει αυτή την αντεργατική λαίλαπα».

πηγή: "Παρατηρητής της Θράκης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου