Σελίδες

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ








Όταν βουλιάζει η Ελλάδα και οι εργαζόμενοι, απ’ την πολιτική του κ. Παπανδρέου και τον ασφυκτικό κλοιό και έλεγχο του Δ.Ν.Τ. είναι αυταπάτη να θεωρεί κανείς ότι μπορεί η Θράκη να επιπλεύσει και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

Αν η περιοχή και οι φορείς της στο παρελθόν, , έδειξαν διαθεσιμότητα για τα επικοινωνιακά παιγνίδια των εκάστοτε Πρωθυπουργών, η σημερινή ζοφερή πραγματικότητα της ζωής των ανθρώπων, δεν τα επιτρέπει. Δηλαδή να εμφανίζεται η Θράκη ως πειραματόζωο αποδοχής των σκληρών, αντιλαϊκών και αναποτελεσματικών για την χώρα μέτρων.

Στα μεγάλα προβλήματα της περιοχής όπως: της απασχόλησης των νέων ανθρώπων, που εξαναγκάζονται να φεύγουν απ’ την περιοχή, των εργαζομένων στα εργοστάσια που μένουν χωρίς δουλειά από την αποβιομηχάνιση της περιοχής, των επαγγελματοβιοτεχνών που συνθλίβονται από το τραπεζικό σύστημα και τις πολυεθνικές αλυσίδες, του φυσικού περιβάλλοντος που απειλείται απ’ τους χρυσοθήρες και τον πετρελαιαγωγό, της αποδιάρθρωσης της αγροτικής παραγωγής, μπορούν να δοθούν λύσεις.

Προϋπόθεση για να υπάρξουν αυτές οι λύσεις είναι η αποσύνδεση της χώρας από το Δ.Ν.Τ. και τον λεγόμενο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε, και η διαμόρφωση σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της χώρας, με γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων και του λαού.

To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου