Σελίδες

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με το Προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.


Συνάντηση με το Προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή τις τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης. Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, το μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Μπανιάς και το μέλος της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ Δ.Στρατούλης συναντήθηκαν με το Προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή τις τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έκανε δηλώσεις:

Τα μέτρα που εξήγγειλε προχθές ο Πρωθυπουργός είναι κοινωνικά άδικα, εξοντωτικά για τους εργαζόμενους και είναι και αναποτελεσματικά.

Μας καλεί σε έναν κύκλο μεγάλων θυσιών χωρίς αντίκρισμα, σπρώχνει την ελληνική κοινωνία σε ένα βαθύ τέλμα. Η μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων θα ανοίξει την όρεξη και για μείωση των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα. Ήδη ο ΣΕΒ προχθές, παίρνοντας γραμμή από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία αύξηση, ακόμα και στον κατώτατο μισθό των 628 € μηνιαίως.

Η αύξηση των ορίων ηλικίας, με το αιτιολογικό του ότι αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής, είναι μια βαθιά αντικοινωνική και απάνθρωπη μεθόδευση, που έρχεται να μας φέρει πολλά χρόνια πίσω, σε άλλες εποχές.

Εμείς είπαμε και πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της συνάντησης μας με τον Πρωθυπουργό ότι η μεγάλη μας ανησυχία δεν είναι τόσο η κρίση, όσο το ότι η κρίση αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί με συνταγές που θα είναι πιο οδυνηρές από την ίδια την κρίση.

Ο Πρωθυπουργός επέλεξε να εφαρμόσει, τρεις μήνες μετά την εκλογή του, μια πολιτική ριζικά αντίθετη μ΄ αυτήν που εξήγγειλε προεκλογικά,. Εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, εξαγγέλλοντας ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο απ΄ αυτό που εφήρμοζε η κυβέρνηση της Ν.Δ. Και σήμερα, μεταφράζει τη λαϊκή εντολή, να προχωρήσει σ΄ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο, σε εντολή δημιουργίας ενός μεγάλου συντηρητικού συνασπισμού, με τη συναίνεση και συνενοχή της Ν.Δ. και του ΛΑ.Ο.Σ.

Απέναντι σ΄ αυτόν τον μεγάλο συντηρητικό συνασπισμό είναι αναγκαίο να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο κοινωνικό συνασπισμό, με τις δυνάμεις εκείνες που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις της αφύπνισης των εργαζόμενων και της κοινωνίας.

Γι αυτό βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Γιατί τα συνδικάτα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο σ΄ αυτή την εξέλιξη. Και γιατί την ερχόμενη Τετάρτη θέλουμε να είναι μια σημαδιακή μέρα η απεργία της ΑΔΕΔΥ, όπου οι Έλληνες πολίτες να φύγουν από την αμηχανία και να ενώσουν τις φωνές τους με όλους εκείνους που λένε ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος, υπάρχει δρόμος εξόδου της χώρας από την κρίση, δεν μπορεί η χώρα και η ελληνική κοινωνία να γίνει το πειραματόζωο της Ευρώπης. Και το μήνυμα αυτό πιστεύουμε ότι πρέπει να δοθεί. Θα είναι ένα μήνυμα τόσο προς την κυβέρνηση, όσο όμως και προς το νεοφιλελεύθερο Διευθυντήριο της Ε.Ε., Ένα μήνυμα και προς τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης. Δεν μπορεί να αντέξουμε μια πολιτική εξόντωσης των εργαζόμενων και της κοινωνίας, προς όφελος των τραπεζιτών, των μεγαλοβιομηχάνων, του μεγάλου κεφαλαίου, όλων όσων κέρδιζαν όλο το προηγούμενο διάστημα και θέλουν να αντιμετωπιστεί και η κρίση, η οικονομική κρίση ως μια ευκαιρία για αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των δυνάμεων του κεφαλαίου και εις βάρος των δυνάμεων της εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου