Σελίδες

Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Μήνυμα του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, προς το Συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων


Μήνυμα του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, προς το Συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων

Φίλες και Φίλοι των Οικολόγων Πρασίνων

Εκ μέρους του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας, σας απευθύνω θερμό χαιρετισμό και εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας.

Στον Συνασπισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμε ότι η σχέση μας με τους Οικολόγους Πράσινους δεν είναι ανταγωνιστική. Και δεν πρέπει να είναι, ειδικά μέσα σε συνθήκες, όπως οι σημερινές. Την στιγμή που η οικονομική κρίση, θέτει σε αμφισβήτηση τα κοινωνικά δικαιώματα και τα δημόσια αγαθά, και ιδιαίτερα το περιβάλλον. Αυτό είναι άλλωστε το κεκτημένο του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ και των κινημάτων κατά της παγκοσμιοποίησης.

Με πολλούς και πολλές από εσάς έχουμε βρεθεί στο παρελθόν δίπλα δίπλα στα πιο σοβαρά κοινωνικά και περιβαλλοντικά μέτωπα. Ξέρουμε ότι αυτό θα εξακολουθήσει να συμβαίνει και στο μέλλον. Και η βεβαιότητα αυτή μας κάνει πιο σίγουρους για την άποψή μας, ότι για να αλλάξουμε τον κόσμο και να υπερβούμε τα σημερινά αδιέξοδα, οι δυνάμεις της Αριστεράς και της Οικολογίας οφείλουν να αναζητήσουν και να βρουν κοινό βηματισμό. Όχι μόνο στο επίπεδο των κοινωνικών αντιστάσεων, αλλά και στο επίπεδο μια νέας προγραμματικής διεξόδου, που θα κερδίσει την στήριξη ευρύτατων κοινωνικών στρωμάτων και θα διεκδικήσει την ηγεμονία στο πολιτικό πεδίο.

Πιστεύουμε λοιπόν ότι οι φυσικές πολιτικές συμμαχίες του Οικολογικού χώρου, που φαίνεται να εδραιώνεται στο πολιτικό σκηνικό, βρίσκονται στην Αριστερά και όχι στα κόμματα του δικομματισμού. Εκεί δηλαδή που συγκροτούνται με τον πιο φυσικό και αυθόρμητο τρόπο και οι καθημερινές συμμαχίες πάνω στα μικρά ή μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα. Από τον λιθάνθρακα, την αγροτική παραγωγή και την διαφύλαξη του φυσικού πλούτου, μέχρι τα προβλήματα του αστικού χώρου και την υπεράσπιση του τελευταίου ελεύθερου χώρου.

Ελπίζω οι σκέψεις αυτές να συμβάλλουν στον προβληματισμό του συνεδρίου σας. Σας συγχαίρω για το εκλογικό σας αποτέλεσμα και σας χαιρετώ με την βεβαιότητα, ότι από αύριο κιόλας θα βρεθούμε ξανά μαζί στους κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς αγώνες.

To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου