Σελίδες

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ
(Σχετικά με την απόφαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής της μειονότητας για τις εκλογές της 7ης Ιούνη)
"Η απόφαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής μόνο τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών της μειονότητας δεν υπηρετεί, αντίθετα πυροδοτεί ένα νέο κύκλο όξυνσης στην περιοχή της Θράκης, μέσα στον οποίο μόνο τα υπαρκτά προβλήματα της μειονότητας δεν θα συζητηθούν και ούτε θα ακουστούν φωνές που με ειλικρίνεια τα προσεγγίζουν.
Το ενδιαφέρον της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τα προβλήματα της μειονότητας θα ήταν ειλικρινές αν είχε τη δύναμη και την τόλμη να κατονομάσει τις πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. που είναι οι μόνες υπεύθυνες για αυτά. Το λευκό αθωώνει αυτές τις πολιτικές και απαξιώνει δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που χρόνια τώρα συγκρούεται με αυτές. Το μήνυμα που θέλει η Σ.Ε. να στείλει στα κόμματα ενόψει των ευρωεκλογών εμείς το επιστρέφουμε.
Η υποψηφιότητα της Ντιλέκ Χαμπίπ δεν είναι ούτε εικονική, ούτε επικοινωνιακή, αλλά είναι ενεργή, μαχητική και τιμητική για την μειονότητα.
Οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. έχουν βαρύτατες ευθύνες για την τροπή που ακολουθούν τα πράγματα από τέτοιες επιλογές. Πολιτικά τους στελέχη πρώην και νυν βουλευτές αλλά και άλλοι συναποτελούν την Συμβουλευτική Επιτροπή και πρωτοστατούν στις αποφάσεις της.
Η διγλωσσία δεν είναι πια μόνο ανεύθυνη και τυχοδιωκτική αλλά και επικίνδυνη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου