Σελίδες

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Α.Τσίπρας στην Κομοτηνή


Αποσπάσματα της ομιλίας του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, στην Κομοτηνή

Για το ΠΑΣΟΚ

Και ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το ΙΚΑ. Για ποιο λόγο άραγε;

• Για να τους πει που επενδύθηκαν τα αποθεματικά των ταμείων επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ;

• Για να τους πει ότι το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο καθιέρωσε την ανασφάλιστη εργασία των προγραμμάτων stage αλλά και εισηγήθηκε πρόσφατα στη βουλή τη νομοθετική της κατοχύρωση στον ιδιωτικό τομέα;

• Η μήπως για να τους παραθέσει την πρόταση για τετραετή εργασία των νέων με τις ασφαλιστικές εισφορές πληρωμένες από το κράτος. Αυτή είναι μια παραλλαγή της περιβόητης πρότασης του Λαυρίου. Δεν το καταλαβαίνουν ότι μετά το πέρας της τετραετίας οι άνθρωποι αυτοί θα απολύονται για προσληφθούν άλλοι για τους οποίους ο εργοδότης πάλι δεν θα υποχρεούται να καταβάλει ασφάλιση;

Έκανε, επίσης, κριτική στις χαριστικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ. προς τις μεγάλες επιχειρήσεις που χρωστούν στο ΙΚΑ. Να το εκλάβουμε ως αυτοκριτική για τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που από το 2000 μέχρι το 2004 έκαναν τρεις παρόμοιες χαριστικές ρυθμίσεις; Αν στο ΠΑΣΟΚ έχουν αλλάξει γνώμη να το πουν ανοιχτά.

Όσο για τα περί χαμηλών συντάξεων, θυμίζουμε ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ αθέτησαν πλήρως τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους για επαναφορά των κατώτερων συντάξεων στα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη.

Για την Κυβέρνηση

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ που σήμερα έκαναν συγκέντρωση και πορεία δήλωσαν ότι δεν θα δεχτούν την συνειδητή και συστηματική απαξίωση του οργανισμού. Δε θα δεχτούν το καθεστώς της μισθωτής εφεδρείας. Δηλαδή την υποχρεωτική συνταξιοδότηση από την οποία θα μπορεί να σε ανακαλεί στην εργασία όποτε θέλει η εργοδοσία, ενώ ταυτόχρονα μειώνει δραματικά τις αποδοχές.

Αυτή είναι η Ελλάδα του 21ου αιώνα που υπόσχεται ο πρωθυπουργός;

Και επισκέφθηκε και τον ΟΑΕΔ. Επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος. Γιατί είναι έγκλημα να ξοδεύεις τα λεφτά του ΟΑΕΔ σε κομματικές πελατειακές σχέσεις σε προγράμματα κατάρτισης απασχόλησης χωρίς αντίκρισμα και προοπτική, σε επιδότηση της εργοδοσίας για πάμφθηνη έως «τζάμπα» εργασία.

Επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος γιατί είναι έγκλημα να έχεις φτιάξει μια Ελλάδα με:

• 360.000 άνεργους

• 350.000 προσωρινά απασχολούμενοι

• 270.000 εργαζόμενοι με μερική απασχόληση

• 30.000 εργαζόμενοι με καθεστώς δανεισμού

• 70000 εργαζόμενοι με καθεστώς εργολαβίας

• 30.000 εργαζόμενοι σε stage

• 270.000 μισθωτοί εργαζόμενοι με μπλοκάκι

• 600.000 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι

Αυτός είναι λοιπόν ο στόχος σας; Που πάμε; Σε μια Ελλάδα όπου θα είναι πλημμυρισμένη στους άνεργους, διατεθειμένους να δουλέψουν χωρίς ασφάλιση για ένα κομμάτι ψωμί; Ξεχάστε το. Οι άνεργοι, οι επισφαλώς εργαζόμενοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι άνθρωποι των μικρών επιχειρήσεων έχουν το λόγο στις 7 του Ιούνη. Και θα στείλουν το μήνυμά τους.

Για την Ευρώπη

Ο Κ. Μπαρόζο που θεωρεί ότι είναι και επιτυχημένος, ήρθε και ζήτησε επώδυνα μέτρα και οι κυβερνητικοί τον χειροκροτούσαν με χέρια και με πόδια. Ο θλιβερός δήμαρχος τον βράβευσε κι από πάνω.

Ο σοσιαλιστής κ. Αλμούνια ζήτησε να μειωθούν οι μισθοί και μας απείλησε ότι θα μας τιμωρήσουν οι αγορές. Και δεν βρέθηκε ένας έλληνας σοσιαλιστής να τον βάλει στη θέση του. Αλήθεια συμφωνούν μαζί του;

Είδαμε και τα προεκλογικά σποτ του ΠΑΣΟΚ που λένε ότι η Ελλάδα μπορεί να διεκδικεί από την Ευρώπη. Μέχρι τώρα η Ευρώπη διεκδικούσε από την Ελλάδα και από τους εδώ συγγενείς είχαμε σιγή ασυρμάτου. Αν θέλουν να διεκδικούμε μαζί με τους άλλους λαούς στην Ευρώπη, γιατί ψήφισαν σε μια νύχτα μαζί με τη ΝΔ τη συνθήκη της Λισσαβόνας;

περισσότερες φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου