Σελίδες

Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρ. Ψαριανός στην Κομοτηνή


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΡ.ΨΑΡΙΑΝΟΥ

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρ. Ψαριανός στην Κομοτηνή επισκεπτόμενος πανεπιστημιακά τμήματα στη βόρειο Ελλάδα.
Ο Γραμματέας του ΣΥΝ Ροδόπης Τ. Χαρίτος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της Ντιλέκ Χαμπίμπ κοινωνιολόγου από την Κομοτηνή , στην όγδοη θέση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας:
"Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει με σταθερότητα τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Είναι γνωστό επίσης πως το προγραμματικό μας πλαίσιο για τις μειονότητες στη χώρα μας είναι εξαιρετικά προωθημένο με βαθιές και τολμηρές αλλαγές που υπάρχει ανάγκη να γίνουν. Είναι φυσικό αυτή η πολιτική προγραμματική μας παρουσία να εκφραστεί και στο ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές ως μια συμβολική, ουσιαστική αλλά και τιμητική παρουσία εκπροσώπου από την Μειονότητα εδώ στην περιοχή"
Ο Γρ. Ψαριανός κάλεσε τους πολίτες ν' αναλάβουν τις ευθύνες τους και να καταδικάσουν το χρεωκοπημένο δικομματικό σύστημα, που με την εναλλαγή των μονοκομματικών κυβερνήσεων από το 1974, έφερε την χώρα στον πάτο του βαρελιού.Χαρακτηριστικά ανέφερε:
"Κάθε φορά που κινδυνεύει ένα κόμμα να πάρει την πρώτη θέση αλλά να μην εξασφαλίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση κινδυνολογεί ότι θα έχουμε ακυβερνησία. Ας έχουμε, για να συνεργαστούν δύο, τρία κόμματα σε μια κατεύθυνση αλλαγής του πολιτικού τοπίου ή της συνέχισης της επικρατούσας σήμερα κατάστασης, με την συνεργασία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ,κάτι που ζήτησε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Ελλήνων Βιομηχάνων, τώρα που κινδυνεύει ο δικομματισμός. Αυτό το λέω γιατί κάθε φορά ο ΣΥΝ βρίσκεται μπροστά στο ερώτημα: θα συνεργαστείτε με το ΠΑΣΟΚ; Γιατί να συνεργαστούμε; Για να φύγει η επάρατος δεξιά και να έρθει μια άλλης απόχρωσης δεξιά; το ερώτημα που τίθεται είναι: με ποιο ΠΑΣΟΚ; γιατί είναι πολλά τα ΠΑΣΟΚ.Το ζήτημα θα έπρεπε να τίθεται ως εξής: "Σε ποια κατεύθυνση θα συνεργαστείτε" και τόνισε: "Οποιοδήποτε κόμμα, μας ήθελε να συμμετάσχουμε σε ένα μακρόπνοο σχέδιο αλλαγής της κατάστασης θα το συζητούσαμε".
Όσον αφορά τις ευρωεκλογές, ο βουλευτής παρατήρησε ότι αντί να κουβεντιάζουμε για το τι Ελλάδα θέλουμε μέσα στην Ευρώπη ώστε να γίνει διάλογος, συζητάμε για σκάνδαλα κι επειδή δεν ξέρουμε τι σκάνδαλο θα βγει στην επιφάνεια σε λίγο, η κυβέρνηση έκλεισε γρήγορα την Βουλή. "Στήνεται ενά σκηνικό πόλωσης εν όψει ευρωεκλογών" τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου