Σελίδες

Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβανου για σκάνδαλα και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τους συμβασιούχους

24/04/2009

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβανου για σκάνδαλα και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τους συμβασιούχους

Για σκάνδαλα

Εμείς ως Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς θέλουμε πλήρη διαφάνεια και αυστηρό καταλογισμό ευθυνών για όσους υπουργούς έχουν υποπέσει σε ποινικά παραπτώματα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό οι ανώτατοι δικαστικοί να σταματήσουν να κάνουν πολιτική, αλλά είναι εξίσου σημαντικό οι βουλευτές να κάνουν πολιτική.

Μ’ αυτή την έννοια θέλω να υπογραμμίσω ότι εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα κεντρικό ζήτημα στην πολιτική μας δράση έχουμε τα θέματα της ανεργίας, των απολύσεων, των χαμηλών συντάξεων, της φτώχειας, της υγείας, της παιδείας.

Για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τους συμβασιούχους

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τους συμβασιούχους, αν και σύνθετη και αντιφατική, προσφέρει σημαντικές δυνατότητες. Οι συμβασιούχοι μπορούν να διεκδικήσουν ξανά στα δικαστήρια της χώρας μας την εφαρμογή της Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου όσων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δεν καλύπτονται από το διάταγμα Παυλόπουλου. Αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία και μια μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Καλούμε την κυβέρνηση όπως σπεύδει να εφαρμόσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με τις συντάξεις των γυναικών, να εφαρμόσει άμεσα την απόφαση αυτή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σχετικά με την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου των χιλιάδων συμβασιούχων που βρίσκονται σε ομηρία, έτσι ώστε, αντί να έχουμε εκατοντάδες και χιλιάδες προσφυγές στα δικαστήρια, να προχωρήσει νομοθετικά στην κάλυψη όσων δεν καλύπτονται σήμερα από το διάταγμα Παυλόπουλου.

To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου