Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

Επίσκεψη της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηρώς Διώτη και κλιμακίου στελεχών, στην έδρα του Δήμου Μαρώνειας – ΣαπώΕπίσκεψη της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηρώς Διώτη και κλιμακίου στελεχών, στην έδρα του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών 
 Τις Σάπες έδρα του δήμου Μαρώνειας – Σαπών επισκέφθηκε η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηρώ Διώτη με κλιμάκιο στελεχών του κόμματος σήμερα Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2011, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Μαρώνειας – Σαπών κ. Ηλία Ιωαννάκη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρώνειας – Σαπών κ. Αϊχάν Καρα Γιουσούφ, τους αντιδημάρχους κ.κ. Ορχάν Μουσταφά, Ιωάννη Πολυχρονιάδη, Μαρίνο Πασλίδη, Τοπάλ Μεμέτ Αλή και δημοτικούς συμβούλους του δήμου.
Η κ. Διώτη ενημερώθηκε για τα προβλήματα τα οποία έχει ο δήμος Μαρώνειας – Σαπών και ιδιαίτερα την ανεργία και την υπανάπτυξη η οποία μαστίζει την περιοχή. Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τις δρομολογημένες παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής και τα έργα τα οποία έχει εντάξει σε ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά και για έργα και προτάσεις τα οποία δυστυχώς δεν έτυχαν της ανάλογης αξιολόγησης από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας όπως αυτά της διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας, τα οποία θα αναδείκνυαν την γεωθερμία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό.
Στις δηλώσεις της μετά από την συνάντηση η κ. Ηρώ Διώτη ανέφερε ότι: «ήταν γόνιμη και με την καλύτερη δυνατή ευκρίνεια η πληροφόρηση την οποία είχαμε από τον δήμαρχο Μαρώνειας – Σαπών κ. Ιωαννάκη για τα προβλήματα της περιοχής. Είναι προφανές ότι η γεωθερμία αποτελεί για την περιοχή την ύψιστη προτεραιότητα και εργαλείο για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής. Προφανές επίσης είναι, ότι η επιμονή των εταιρειών για την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή ευτυχώς βρίσκει παρά την δύσκολη συγκυρία, αρωγούς ακύρωσης του έργου το οποίο θα την υποβαθμίσει περισσότερο. Όσο οι ανάγκες γίνονται πιο σκληρές και η καθημερινότητα εφιαλτική, οι εταιρείες ανοίγουν διάπλατα τις αγκαλιές τους για να κάμψουν τις αντιστάσεις της τοπικής κοινωνίας, η οποία επιδιώκει άλλου είδους ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον. Ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην Βουλή όσο και στην Ευρωβουλή θα δώσει τον αγώνα που πρέπει για να ματαιωθούν αυτά τα σχέδια της υποβάθμισης».
Ο δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών κ. Ηλίας Ιωαννάκης ευχαρίστησε την βουλευτή για την επίσκεψή της και την δυνατότητα που δίνει στην τοπική αυτοδιοίκηση να αναδείξει τα προβλήματά της ώστε να ακουστεί η φωνή της στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Τόνισε χαρακτηριστικά: «τα προβλήματα με τον Καλλικράτη είναι γνωστά. Οι δήμοι έχουν μπει στο βαθύ τούνελ της γραφειοκρατίας και δεν μπορούν να προχωρήσουν έργα και παρεμβάσεις χωρίς να καταναλωθεί πολύτιμος χρόνος στα γρανάζια της. Η ανεργία είναι στο ζενίθ, οι δημότες μας μεταναστεύουν ακόμη και στην Βουλγαρία για να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Είμαστε πεπεισμένοι πως η ενδυνάμωση του πρωτογενούς τομέα, του πολιτισμού και του τουρισμού θα φέρουν την ανάπτυξη στην περιοχή μας. Θα παλέψουμε γι’ αυτό όσο κι αν υπάρχουν εμπόδια, όσο κι αν κάποιοι μας θέλουν καθηλωμένους και υποταγμένους στην μοίρα μας. Δεσμευτήκαμε στους δημότες μας και δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω στον σχεδιασμό και τους στόχους μας».
Την κ. Ηρώ Διώτη συνόδευαν ο πρώην βουλευτής κ. Μουσταφά Μουσταφά, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Τάκης Χαρίτος, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Απόστολος Κουτάβας και το μέλος της κ. Σταμάτης Σακελίων.

Πηγή: maroneia-sapes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου