Σελίδες

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Συνέντευξη Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το Ασφαλιστικό

ΔΡΙΜΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΡΟΔΟΠΗΣ

Το ασφαλιστικό τερατούργημα πρέπει να αποσυρθεί

Βρέθηκε στο στόχαστρο η δραστική μείωση των αποζημιώσεων, οι αλλαγές στο καθεστώς των απολύσεων, η λεγόμενη βασική σύνταξη, τα όρια συνταξιοδότησης κυρίως των γυναικών και άλλα ζητήματα που προβληματίζουν όλους τους πολίτες
Σήμερα αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι αλλαγές που προβλέπει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Μία μέρα πριν ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, επέλεξαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη για να ασκήσουν δριμεία κριτική σε όσα η κυβέρνηση προωθεί και να ζητήσουν την απόσυρση του νομοσχεδίου. Η δραστική μείωση των αποζημιώσεων, οι αλλαγές στο καθεστώς των απολύσεων, βασική σύνταξη, όρια συνταξιοδότησης κυρίως των γυναικών, μπήκαν στο στόχαστρο του μέλους Απόστολου Κουτάβα, ο οποίος έκανε λόγο για κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, «μία κατάκτηση αιώνων των εργαζομένων. Ο σκοπός των αλλαγών στο ασφαλιστικό είναι η συνολική αλλαγή της αρχιτεκτονικής του συστήματος, μετατροπή του από δημόσιο κοινωνικό αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο, σε κεφαλαιοπητικό σύστημα με την εισαγωγή φυσικά της ιδιωτικής ασφάλισης και τη μείωση της συμμετοχής του κράτους». Αναφερόμενος βασική σύνταξη των 360 ευρώ μίλησε για σύνταξη πείνας και κατηγόρησε για διαχρονική κλοπή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

Αντιδράσεις των πολιτών στις δραστικές αλλαγές που φέρνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο προέβλεψε ο Σταμάτης Σακελλίων, σημειώνοντας ότι η αξιοπιστία της κυβέρνησης χάθηκε απ’ τον Οκτώβριο του 2009, όταν τότε ο υφυπουργός οικονομικών κ. Σαχινίδης είχε δηλώσει, ότι, «ο μόνος δρόμος είναι το ΔΝΤ. Είχαν προσανατολιστεί ήδη από πολύ νωρίτερα σε αυτό το δρόμο, εξαπάτησαν εντελώς τον ελληνικό λαό και σήμερα πλέον έρχονται και λένε «πάρτε και μια μισή σύνταξη και ένα προνοιακό επίδομα, όσοι τυχεροί βγείτε, θα έχετε αυτό το προνοιακό επίδομα». Σε κάθε περίπτωση από εδώ και πέρα δεν είναι ευθύνη μόνο ενός πολιτικού κόμματος να ανορθώσει την κοινωνία, ήδη η κοινωνία, οι πολίτες που πλήττονται, να αναλάβουν και τις προσωπικές τους ευθύνες απέναντι σε αυτή την κατάσταση που δημιουργείται. Να δημιουργηθεί δηλαδή ένα ευρύτατο κίνημα ανατροπής μιας πολιτικής που την εφαρμόζουν οι διαχειριστές της Τρόικας. Σε όλο αυτό το εφιαλτικό τοπίο που δημιουργείται, ένα τοπίο ύφεσης και ανεργίας, ο μόνος δρόμος που έχουν οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, είναι να αντιδράσουν».

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, άμεση χρηματοδότηση στα ταμεία με όλες τις νομοθετημένες υποχρεώσεις του κράτους, καθιέρωση της τριμερούς χρηματοδότησης, σταδιακά επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών, ειδική φορολογία του κεφαλαίου και της μεγάλης περιουσίας για δημιουργία επαρκούς αποθεματικού για τις επερχόμενες γενιές, μέτρα περιορισμού της ανεργίας, κατάργηση της ανασφάλιστης εργασίας και κάθε μορφής εισφοροδιαφυγής, αυστηρά μέτρα για τους παραβάτες.

πηγή: Εφημερίδα "Χρόνος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου