Σελίδες

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Κοινοβουλευτική Ομάδα Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Κοινοβουλευτική Ομάδα Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Οι βουλευτές του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (εκλογές 4ης Οκτωβρίου 2009)

  • ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλης
  • Α'ΑΘΗΝΑΣ: ΤΣΙΠΡΑΣ Αλέξης
  • Β'ΑΘΗΝΑΣ: ΚΟΥΒΕΛΗΣ Φώτης, ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ Δημήτρης, ΨΑΡΙΑΝΟΣ Γρηγόρης
  • ΑΤΤΙΚΗΣ: ΛΕΒΕΝΤΗΣ Θανάσης
  • Α'ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΔΡΙΤΣΑΣ Θοδωρής
  • Β'ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ Παναγιώτης
  • Α'ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΚΟΥΡΑΚΗΣ Τάσος
  • Β'ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ-ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ Ευαγγελία
  • ΑΧΑΪΑΣ: ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ Νίκος
  • ΛΑΡΙΣΑΣ: ΔΙΩΤΗ Ηρώ
  • ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗΣ Μιχάλης

Βιογραφικά και φωτογραφίες των βουλευτών του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς
(με αλφαβητική σειρά)


[φωτο] ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ ΛΙΤΣΑ, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης

ηλ.ταχ/μειο: ammanatidouΠΑΠΑΚΙparliamentΤΕΛΕΙΑgr
γραφείο Θεσ/κης: Αλ. Σβώλου 15, 54622 Θεσσαλονίκη,
τηλ. 2310276461, fax 2310276462
γραφείο Αθήνας: Μητροπόλεως 1, 10557 Αθήνα
τηλ:2103709715, fax 2103709714
ιστοσελίδα: www.ammanatidou.gr

Είμαι η Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου του Γιώργου και της Ελένης, γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1966, τελείωσα το 1ο Γενικό Λύκειο Χαριλάου και από το 1995 κατοικώ στο Δ.Δ. Μεσημερίου του Δ. Επανομής απ' όπου κατάγομαι. Είμαι παντρεμένη με το Σάββα Πασχαλίδη και έχουμε τρία παιδιά, τη Λουκία το Χρήστο και την Ελένη. Οι επαγγελματικές μας ασχολίες είναι συνυφασμένες με την ύπαιθρο. Οικογενειακές αγροτικές καλλιέργειες και παράλληλα από το 2000 εμπορική επιχείρηση γεωργικών μηχανημάτων και ειδών κήπου στο Μεσημέρι Θεσσαλονίκης. Από το '84 ήμουν μέλος του ΚΚΕ και μέλος του ΣΥΝ από την ίδρυσή του. Διετέλεσα μέλος του Εποπτικού της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Θεσ/νίκης. Υπήρξα υποψήφια Νομαρχιακή Σύμβουλος και υποψήφια βουλευτής το 2000, 2004 και 2007 στην Β' Θεσσαλονίκης όπου είχα την τιμή να είμαι βουλευτής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών της 4ης Οκτώβρη.


[φωτο] ΔΙΩΤΗ ΗΡΩ, βουλευτής Λάρισας

.

Γεννήθηκε το 1979 στο Χολαργό Αττικής και μεγάλωσε στη Λάρισα. Πτυχιούχος του τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως οικονομολόγος. Δραστηριοποιείται στην αριστερά από το 1997, μέσω του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ, κινημάτων πόλης και αντιρατσιστικών κινήσεων. Μέλος της Κ.Π.Ε του ΣΥΝ, της γραμματείας της Ν.Ε. του ΣΥΝ Λάρισας και της τοπικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του 2007.


[φωτο] ΔΡΙΤΣΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ, βουλευτής Α' Πειραιώς

ηλ.ταχ/μειο: dritsasΠΑΠΑΚΙparliamentΤΕΛΕΙΑgr
γραφείο: Καραϊσκου 115, 18535 Πειραιάς
τηλ. 2104175552, 2104220608 - fax. 2104117144

Από μαθητής Γυμνασίου (15% για την Παιδεία, «114» για τη Δημοκρατία, Κυπριακό), αδιάκοπα «συνένοχος» στα διεκδικητικά Κινήματα με πολιτική άποψη την εμπιστοσύνη στις ανοιχτές συλλογικές δημοκρατικές πρωτοβουλίες και λειτουργίες και στην ανάγκη της στήριξής τους από τα πολιτικά κόμματα.
Με αυτές τις αποσκευές, πορεύτηκα μέχρι σήμερα. Με την έγκριση των συναγωνιστών και συντρόφων-γυναικών και ανδρών- και των πολιτών του Πειραιά, χρεώθηκα με ευθύνες και ρόλους, τιμητικούς.
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ. Α' Πειραιά & Νησιών τα δύο τελευταία χρόνια, Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά για πέντε χρόνια, εκλεγμένος δύο φορές, υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά με «Το Λιμάνι της Αγωνίας», σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις.
Προσπάθησα να ανταποκριθώ, παραμένω κρινόμενος όπως όλοι μας.
Επιθυμώ, να επιμείνουμε όλοι στην ενότητα μιας ισχυρής αλλά και διακριτής πλουραλιστικής, ριζοσπαστικής και δημοκρατικής Αριστεράς. Ας προστατέψουμε τη δημιουργική ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ.


[φωτο] ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΦΩΤΗΣ, βουλευτής Β' Αθηνών

ηλ.ταχ/μειο: kouvelisΠΑΠΑΚΙparliamentΤΕΛΕΙΑgr
γραφείο: Κριεζώτου 4, 10671 Αθήνα
τηλ. 2103820790 - fax. 2103834831
ιστοσελίδα:
www.kouvelis.gr

Γεννήθηκε στο Βόλο. Υπήρξε μέλος της «Νεολαίας Λαμπράκη» και, στη διάρκεια της δικτατορίας, μέλος της οργάνωσης «Ρήγας Φεραίος». Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του «ΚΚΕ εσωτερικού» και, στη συνέχεια, ιδρυτικό μέλος του κόμματος της «Ελληνικής Αριστεράς -Ε.ΑΡ.» και γραμματέας του.
Ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού, μέλος της κεντρικής επιτροπής και της πολιτικής γραμματείας του.
Εκλέγεται βουλευτής στη Β΄ Περιφέρεια Αθηνών και ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Διετέλεσε Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Υπουργός Δικαιοσύνης, Πρόεδρος του Κέντρου Αποκατάστασης θυμάτων βασανιστηρίων.
Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων και της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων.
Έχει δημοσιεύσει μελέτες και άρθρα για το δίκαιο, τους θεσμούς, τα κοινωνικά δικαιώματα, της ατομικές ελευθερίες κ.α.
Σπούδασε νομικά, οικονομικά και πολιτικές επιστήμες.
Είναι έγγαμος και έχει δύο κόρες.


[φωτο] ΚΟΥΡΑΚΗΣ ΤΑΣΟΣ, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης

ηλ.ταχ/μειο: kourakisΠΑΠΑΚΙparliamentΤΕΛΕΙΑgr
γραφείο: Αλεξάνδρου Σβώλου 15, 54622, Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310238120, fax 2310238102

ιστοσελίδα: www.kourakis.gr

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1948. Είναι αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. στο εργαστήριο Γενετικής. Έχει την ειδικότητα του παιδιάτρου και ασχολείται 32 χρόνια αποκλειστικά με τη διδασκαλία και την έρευνα. Επί σειρά ετών υπήρξε πρόεδρος και μέλος νοσοκομειακών επιτροπών. Διετέλεσε Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (2000-2003). Το 2002 και το 2006 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Στην πολιτική του δράση αρχικά εντάχθηκε στο ΚΚΕ (1975-1990). Από το 1990 δραστηριοποιείται στο Συνασπισμό και είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του. Ιδιαίτερη είναι η ενασχόλησή του με θέματα Υγείας -Παιδείας- Προστασίας Περιβάλλοντος και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Συμμετέχει ανελλιπώς σε κινήσεις εναντίον του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.
Τον Σεπτέμβριο του 2007 εκλέχθηκε βουλευτής στην Α' περιφέρεια Θεσσαλονίκης με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α Είναι υπεύθυνος της κοινοβουλευτικής ομάδας για ζητήματα Παιδείας και Απόδημου Ελληνισμού. Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -εκτός από τα ζητήματα της αρμοδιότητάς του- αγωνίστηκε ενεργά ενάντια στις απολύσεις και το κλείσιμο των εργοστασίων. Υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των μεταναστών και των κρατουμένων. Ανέδειξε τα προβλήματα του σωφρονιστικού συστήματος και στάθηκε αλληγέγγυος ως μάρτυρας υπεράσπισης στα δικαστήρια σε πολίτες που διώχθηκαν για την πολιτική τους δράση.
Τον Αύγουστο του 2008 συμμετείχε στην αποστολή 41 ακτιβιστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που έσπασε, με δύο ψαροκάικα, τον αποκλεισμό της Γάζας που είχε επιβάλλει παράνομα το Ισραήλ.


[φωτο] ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, βουλευτής Ηρακλείου

.

Είναι μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας. Είναι εκπαιδευτικός με πολλά χρόνια στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει master στη Διοίκηση των Οργανισμών. Γεννημένος στο Ηράκλειο.
Υπήρξε γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, γενικός γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Εκπαιδευτικών των ΤΕΙ επί τρεις θητείες, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΝ, επί σειρά ετών στο Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ και με ενασχόληση σε κεντρικό επίπεδο σε θέματα Παιδείας. Είναι αντιπρόεδρος στο Περιφερειακό Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Είναι επικεφαλής της νομαρχιακής παράταξης «Νομαρχιακή Παρέμβαση των Πολιτών και της Οικολογίας» και στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές εκλέχτηκε νομαρχιακός σύμβουλος. Έχει ασχοληθεί με τοπικά και περιφερειακά θέματα ανάπτυξης και περιβάλλοντος, με θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατικών ελευθεριών. Είναι από την αρχή δραστήριο μέλος στις πρωτοβουλίες για το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ και το «Χώρο Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς», και το ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι η Ενότητα της Αριστεράς είναι αίτημα και ζητούμενο για κάθε αριστερό - και ανάγκη για την Αριστερά και τον τόπο μας.
Είναι παντρεμένος με τη Λίτσα Μαντά, έχουν δύο κόρες.


[φωτο] ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, βουλευτής Β' Πειραιώς

ηλ.ταχ/μειο: lafazanisΠΑΠΑΚΙsynΤΕΛΕΙΑgr
γραφείο: Πλ.Ελευθερίας 1, 10553, Αθήνα
τηλ. 2103378426-427 - fax. 2103378428

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, γεννήθηκε στην Ελευσίνα το 1951. Είναι έγγαμος και έχει τρεις κόρες.
Εξελέγη βουλευτής της Β΄ Πειραιά με το Συνασπισμό στις εκλογές του 2000, και με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2007. Διετέλεσε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
Στέλεχος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και στη συνέχεια μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
Είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα και Υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του κόμματος.
Έλαβε μέρος στο φοιτητικό Αντιδικτατορικό Κίνημα και υπέστη διώξεις για τη δράση του. Ήταν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης της Νομικής το 1973.
Τελειόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών.


[φωτο] ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, βουλευτής Αττικής

ηλ.ταχ/μειο: leventis ΠΑΠΑΚΙsyn ΤΕΛΕΙΑgr
γραφείο: Πλ.Ελευθερίας 1, 10553, Αθήνα
τηλ. 2103378434 - fax. 2103316482
ιστοσελίδα:
www.athleventis.gr

Γεννήθηκε στα Βίλια Αττικής. Γιατρός, Καθηγητής Νευροχειρουργικής.
Έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας (Πολυκλινική Ευαγγελισμός, Μεταξά, Κρατικό Αθηνών). Έχει χρηματίσει Πρόεδρος της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας, εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Επιτροπή Εκπαίδευσης Ευρωπαίων Νευροχειρουργών. Ιδρυτής του περιοδικού «Ελληνική Νευροχειρουργική». Συμμετέχει ενεργά στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες από τα φοιτητικά του χρόνια. Στέλεχος του Συνασπισμού από την ίδρυσή του. Νομαρχιακός Σύμβουλος Δυτικής Αττικής 1994-2002. Δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στους τομείς υγείας, πρόνοιας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προστασίας του περιβάλλοντος. Εκλέχτηκε βουλευτής Αττικής του ΣΥΝ (1989, 2000) και του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (2004 και 2007). Μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Έχει καταθέσει την τελευταία πενταετία στη Βουλή πάνω από 2.000 γραπτές και επίκαιρες ερωτήσεις, οι περισσότερες για την Αττική και τα προβλήματά της.


[φωτο] ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, βουλευτής Επικρατείας

.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε Οικονομία στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Κατά τη διάρκεια της Χούντας δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο αντιδικτατορικό κίνημα και εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα της Lotta Conitnua. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1981. Είναι δημοσιογράφος και εργάζεται στην εφημερίδα «Το Βήμα» ως διευθυντής σύνταξης και αρθρογράφος. Είναι Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συντακτών. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Βύνιου και έχει μία κόρη.


[φωτο] ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, βουλευτής Β' Αθηνών

ηλ.ταχ/μειο: papadimoulisΠΑΠΑΚΙsynΤΕΛΕΙΑgr
γραφείο: Πλ.Ελευθερίας 1, 10553, Αθήνα
τηλ. 2103378616 - fax. 2103378615
ιστοσελίδα: www.papadimoulis.gr

Γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου 1955 στην Αθήνα και κατάγεται από την Ήπειρο.
Σπούδασε στο Βαρβάκειο και την σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π.
Προέρχεται από το μαζικό φοιτητικό κίνημα της μεταπολίτευσης. Διετέλεσε μέλος του Προεδρείου του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ (1976-79), του Ρήγα Φεραίου και στη συνέχεια του ΚΚΕ εσωτερικού και της ΕΑΡ.
Το 1988 μετείχε στην τετραμελή ομάδα σύνταξης του κοινού πορίσματος ΕΑΡ-ΚΚΕ που οδήγησε στην δημιουργία του Συνασπισμού.
Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας.
Εργάστηκε από το 1980 ως μηχανικός και έχει ειδικευτεί στην ανάπτυξη μορφών ενέργειας φιλικών προς το περιβάλλον, τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την περίοδο 2004-2009.


[φωτο] ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΕΞΗΣ, βουλευτής Α' Αθηνών
Πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας

ηλ.ταχ/μειο: tsipras>ΠΑΠΑΚΙsynΤΕΛΕΙΑgr
γραφείο: Πλ.Ελευθερίας 1, 10553, Αθήνα
τηλ. 2103378633-4 - fax. 2103219614
ιστοσελίδα

Γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Απoφοίτησε από το Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων. Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. Ως μαθητής, οργανώθηκε στην αριστερά στις γραμμές της, ενιαίας τότε, ΚΝΕ. Ως φοιτητής, διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών Ε.Μ.Π., μέλος της συγκλήτου του Ε.Μ.Π. και μέλος του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ την περίοδο 1995-1997. Το 1999 εκλέχθηκε Γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού. Το 2004 στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΝ εκλέχθηκε στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και ακολούθως, στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Το 2006 εκλέχθηκε, με 10,51%, δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων, ως επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ". Το 2008, στο 5ο τακτικό Συνέδριο του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας, εκλέχθηκε με 70% Πρόεδρος του Κόμματος.


ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΝΙΚΟΣ, βουλευτής Αχαϊας

[φωτο] ηλ.ταχ/μειο: n.tsoukalisΠΑΠΑΚΙgmailΤΕΛΕΙΑcom
γραφείο: Κανάρη 20, 26222, Πάτρα
τηλ. 2610341123 - fax. 2610328179
ιστοσελίδα: ntsoukalis.blogspot.com

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1957. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης απ΄ όπου αποφοίτησε το 1981. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου φοιτητών της Νομικής σχολής Θεσσαλονίκης (1978-1979). ’σκησε το επάγγελμα του δικηγόρου στην Πάτρα από το 1983 μέχρι την εκλογή του ως Βουλευτή (2007).
Διετέλεσε μέλος του ΚΚΕ (1974-1978) του ΚΚΕ εσ (1983-1986), της ΕΑΡ (1986-1989) και του ΣΥΝ μέχρι σήμερα. Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Μιράντα Πολύχρου και έχουν ένα γιό τον Κωνσταντίνο, δευτεροετή φοιτητή της Νομικής Σχολής Κομοτηνής. Συνιδρυτής της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας και ενεργό μέλος της, από το 1986 μέχρι σήμερα. Μέλος της «Ελληνικής Ένωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου». Ήταν υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΝ στις εκλογές του 1996 και του 2004, καθώς και υποψήφιος Νομάρχης ως επικεφαλής του συνδυασμού «Αχαϊκή Συμπολιτεία» στις Νομαρχιακές εκλογές του 1998, 2002 και 2004.
Διετέλεσε Νομαρχιακός σύμβουλος από το 1998 μέχρι και το 2007, οπότε και εκλέχτηκε βουλευτής Αχαΐας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Ως βουλευτής συμμετείχε στις επιτροπές της Βουλής :
1) Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.
2) Μόνιμη Ειδική Επιτροπή Περιφερειών.
3) Ειδική Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση του Βατοπεδίου.
4) Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στην υπόθεση του πρώην Υπουργού Αριστοτέλη Παυλίδη και
5) Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.


[φωτο] ΨΑΡΙΑΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, βουλευτής Β' Αθηνών

ηλ.ταχ/μειο: gripsarΠΑΠΑΚΙotenetΤΕΛΕΙΑgr, psarnetΠΑΠΑΚΙotenetΤΕΛΕΙΑgr
γραφείο: Μεσογείων 171, 11525 Αθήνα
τηλ. 2106722680, 2106722690 - fax. 2106722631
ιστοσελίδα: www.psarianos.eu

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954, μεγάλωσε στους Αμπελόκηπους, στο Χολαργό και στο Παγκράτι. Είναι πατέρας μιας κόρης.
Επάγγελμα: Δημοσιογράφος-μουσικός παραγωγός. Σπούδασε στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς (κάποια στιγμή μπορεί και να είναι πτυχιούχος...).
Πολιτικές - κοινωνικές δραστηριότητες: Εκ γενετής αριστερός, λόγω βεβαρυμμένης οικογενειακής παράδοσης, δραστηριοποιήθηκε στον παράνομο Ρήγα Φεραίο από το 1972, στη σπουδάζουσα της Ανωτάτης Βιομηχανικής Πειραιά - στις δύο καταλήψεις της Νομικής και αυτή του Πολυτεχνείου το '73 - και μετά στις γειτονιές, τους συλλόγους και τα κινήματα της μεταπολιτευτικής περιόδου. Γραμματέας του Ρήγα στον Χολαργό, στον τομέα Βορειοανατολικών προαστίων, στο ΚΚΕ Εσωτερικού, ιδρυτικό μέλος της ΕΑΡ και του ενιαίου Συνασπισμού το '89-90. Για πολλά χρόνια δούλευε ως βιβλιοπώλης, εισπράκτορας, ταξιτζής, τραγουδιστής, διαλογέας του ΟΠΑΠ, ελαιοχρωματιστής, μπάρμαν, dj. Τρις επιχείρησε να κάνει τον επιχειρηματία με τραγικά αποτελέσματα... Εργάστηκε στο χώρο του Τύπου και των εκδόσεων βιβλίου και στα ΜΜΕ, κυρίως στο ραδιόφωνο, με εκπομπές καθημερινές από το 1987 ως σήμερα στους σταθμούς Αθήνα 984 - του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος - Flash 961, στην ΕΡΑ, στον 941 Επικοινωνία, στον SevenX, στον ΚΛΙΚ FM και τέλος στον Best 92,6. Έχει επιμεληθεί την έκδοση δίσκων και CD στη δισκογραφία. Επίσης, ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, όχι μόνο ως αθλητής αλλά και ως ενεργός φίλαθλος-ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της εταιρίας λαϊκής βάσης φίλων της ΑΕΚ «ΕΝΩΣΗ 1924» και διετέλεσε μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ. Έχει διατελέσει μέλος του γνωμοδοτικού συμβουλίου του φεστιβάλ Αθηνών και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το 2006 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη και το 2007 βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθήνας. Διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας. Συνεχίζει πεισματικά να πιστεύει σε μια μεγάλη και σύγχρονη Αριστερά και να ελπίζει σε έναν καλύτερο κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου