Σελίδες

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ από τον Τάσο Κουράκη στην Κομοτηνή



«Δημοψήφισμα ή εκλογές για να ερωτηθούν οι πολίτες»

Πολιτική εκδήλωση με θέμα, «Οι πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ» διοργάνωσε το απόγευμα της Παρασκευής 1 Απριλίου ο ΣΥΡΙΖΑ νομού Ροδόπης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Τάσος Κουράκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και ο Μίλτος Οικονόμου, μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα οικονομικά αδιέξοδα, που αντιμετωπίζει η χώρα μας, και στη δυσμενή οικονομική αντανάκλαση, που έχει επιφέρει το μνημόνιο στους πολίτες και την κοινωνία. Δριμεία κριτική έγινε προς την κυβέρνηση, την οποία κατήγγειλαν για εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών, που επιδεινώνουν τις δύσκολες συνθήκες, που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, ενώ απαιτήθηκε, προκειμένου για την εφαρμογή των πολιτικών, που επιβάλλονται από το μνημόνιο, να ερωτηθούν οι τελευταίοι, με την προσφυγή είτε σε δημοψήφισμα είτε σε εκλογές.

«Το άσχημο είναι ότι δεν υπάρχει καμιά νομιμοποίηση για όλες αυτές τις αποφάσεις, που λαμβάνονται»

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κουράκης, «η περιοχή της Ροδόπης γνωρίζει τις συνέπειες του μνημονίου και της γενικότερης κρίσης στον ίδιο ή και χειρότερο βαθμό από την υπόλοιπη Ελλάδα». «Το άσχημο είναι ότι δεν υπάρχει καμιά νομιμοποίηση», συνέχισε, «για όλες αυτές τις αποφάσεις, που λαμβάνονται, και για τον επιπρόσθετο λόγο ότι τα μέτρα έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια από τη θητεία της κυβέρνησης». Κάλεσε, λοιπόν, την κυβέρνηση να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις καίριου περιεχομένου, παρατηρώντας ότι «είμαστε από τις χώρες, που δεν εφαρμόζεται ο θεσμός του δημοψηφίσματος, ενώ οι άλλες χώρες τον εφαρμόζουν πολύ ταχτικά». «Εφόσον δεν γίνει δεκτό αυτό το αίτημα», σημείωσε, «ζητάμε να προσφύγει η κυβέρνηση στη λαϊκή ετυμηγορία». «Θεωρούμε ότι ο ελληνικός λαός υποφέρει τα πάνδεινα», συνέχισε, «γι’ αυτό έχει κάθε λόγο ο κ. Παπανδρέου να προσφύγει σε εκλογές, από τις οποίες εμείς προσδοκούμε μια άλλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση, σε μια αναπτυξιακή πορεία και σε ένα τελείως διαφορετικό μέλλον για τη νέα γενιά».

«Η κυβέρνηση δε θέλει να ομολογήσει πως η πολιτική της γεννάει την πολιτική αποδοκιμασία από τους πολίτες»

Αναφερόμενος στην έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, τόνισε πως «η κυβέρνηση δε θέλει να ομολογήσει πως η πολιτική της γεννάει την πολιτική αποδοκιμασία από τους πολίτες». «Επειδή ακριβώς δε θέλει να το παραδεχτεί αυτό», συνέχισε, «ψάχνει να βρει υποκινητές. Εμείς υποστηρίζουμε ότι οι αποδοκιμασίες είναι μια αυθεντική λαϊκή αντίδραση σε όλα αυτά, που συμβαίνουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ, βεβαίως, χρησιμοποιεί την πολιτική του, για να αντιπαλέψει την υφισταμένη πολιτική, αλλά τους υποκινητές ας τους βρει η κυβέρνηση σε όλους αυτούς, οι οποίοι καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα, σε όλες τις πολιτικές, που οδήγησαν τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση». Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες επιθέσεις του κ. Πάγκαλου προς το ΣΥΡΙΖΑ, αρκέστηκε να σημειώσει πως «και η φαιδρότητα έχει τα όριά της».

Μίλτος Οικονόμου «Βάζουμε ένα μεγάλο στοίχημα να επανακινήσουμε το ΣΥΡΙΖΑ, με μια διαφορετική ορμή»

Από τη μεριά του, ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για ένα πολύ δύσκολο και θολό τοπίο, και σε εθνικό επίπεδο και πανευρωπαϊκά και παγκόσμια, όπως εκτίμησε. «Μέσα σε αυτή τη συγκυρία», τόνισε, «βάζουμε ένα μεγάλο στοίχημα να επανακινήσουμε το ΣΥΡΙΖΑ, με μια διαφορετική ορμή, με μια διαφορετική επιθυμία». «Γιατί όλα αυτά, που μας ένωσαν και μας συντρόφευσαν τόσα χρόνια, από τότε, που φτιάχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε, «μας ξαναενώνουν και προχωράμε μπροστά».

πηγή:"Παρατηρητής της Θράκης"