Σελίδες

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Συνέντευξη τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης για την επίσκεψη Παπανδρέου


«Φιέστα» χωρίς τα αναμενόμενα αποτελέσματα είχε, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ στην Κομοτηνή, η επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στην περιοχή μας. Ο Γραμματέας της ΝΕ Ροδόπης Απόστολος Κουτάβας τόνισε πως ο μόνος λόγος που επισκέφθηκε τη Θράκη ο πρωθυπουργός ήταν για να ξεφύγει από τις ίδιες τις πολιτικές της κυβέρνησης που την οδήγησαν σε αδιέξοδο (ημιυπαίθριοι, πώληση δημόσιας περιουσίας, κατάσταση στην παιδεία και την υγεία κα). Η «απόδραση στην περιφέρεια», όπως είπε, επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι δεν είχαν κάτι να πουν συγκεκριμένο ούτε ο πρωθυπουργός ούτε και το πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο που τον ακολουθούσε. «Ούτε μία λέξη συμπάθειας προς τους εργαζομένους της Κλωστοϋφαντουργίας από τον Πρωθυπουργό και τον λαλίστατο, κατά τα άλλα, κ. Πεταλωτή. Κρύφτηκαν πίσω από τις δυνάμεις καταστολής και τις κλούβες της, χτύπησαν αλύπητα με δακρυγόνα τους εργαζόμενους», σημείωσε.

Ο κ. Κουτάβας έκανε λόγο για «τοπικά παπαγαλάκια», στέλνοντάς τους ένα μήνυμα: όσοι λάσπη κι αν ρίχνουν δε μας φοβίζουν. Το πρόσωπο της Αριστεράς στην περιοχή μας, το γνωρίζουν στην περιοχή μας, με τους μικρούς και μεγάλους αγώνες καθημερινά. Άλλοι πρέπει να απολογηθούν που με τις πολιτικές τους έφεραν ένα εφιαλτικό τοπίο στην περιοχή μας με ανεργία, λουκέτα, απόγνωση στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους».

«Ώδιδεν όρος και έτεκεν μυν» σχολίασε ο Σταμάτης Σακελλίων αναφορικά με την επίσκεψη Παπανδρέου, ενώ αναφέρθηκε και σε φράση από την ανακοίνωση της ΝΕ Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ: «Παρόλο που κάποιοι πήγαν να παραπληροφορήσουν και να στρέψουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης από την ουσία αυτής της επίσκεψης σε άλλα γεγονότα, απέτυχαν οικτρά». Ο κ. Σακελλίων σχολίασε: άξιος ο μισθός τους, γιατί για τη ΝΕ του Πασοκ δεν υπήρχαν ΜΑΤ, δακρυγόνα, δεν υπήρχαν άνεργοι, εργαζόμενοι που είναι στους δρόμους εδώ και τρία χρόνια δεν υπήρχε τίποτα που να τη συγκινήσει».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη επεσήμανε πως, η παρουσία ΜΑΤ και η χρήση χημικών υποδηλώνει ότι τέθηκε και στην περιοχή μας σε εφαρμογή το γενικό πλάνο της κυβέρνησης που λέει: ό,τι κινείται, καταστείλτε το», αναφέρθηκε στην απαγόρευση της κίνησης των εργαζομένων σε δημόσιο δρόμο, στον απαράδεκτο, όπως είπε, σωματικό έλεγχο εντός του ξενοδοχείου, αλλά και στο σχέδιο «διακοπής της οπτικής επαφής» των εργαζομένων με την είσοδο του ξενοδοχείου με την μετακίνηση των αστυνομικών κλουβών.

Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στάθηκε στο θέμα του χρυσού και με ειρωνική διάθεση τον ευχαρίστησε έδωσε στους πολίτες της περιοχής το δικαίωμα επιλογής για τη συγκεκριμένη επένδυση, επισημαίνοντας, ωστόσο, με νόημα, πως η κοινωνία έχει ήδη αποφανθεί ότι δε θέλει αυτήν την επένδυση, ενώ σχετικά με τις δεσμεύσεις στο Δημάριο για την ΕΠΑΘ είπε πως δεν έφερε τίποτα καινούριο, «τίποτα που να βρίσκεται στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής μειονοτικής πολιτικής».

Ο Κώστας Μοπυμτζίδης, μέλος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής, κάλεσε τους εργαζομένους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης και στη συγκέντρωση των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ και σχολίασε πως η τροϊκανική πολιτική δεν έχει τελειωμό…

Από την πλευρά του ο Κώστας Σταύρου, μέλος της Νεολαίας του ΣΥΝ επεσήμανε την προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεπουλήσει την δημόσια περιουσία για να βρει τα 50 δις την ίδια ώρα που, όπως είπε, κόβει τις συντάξεις και τους μισθούς των απλών ανθρώπων, ανέφερε ότι σύμφωνα με το Ινστιτούτο της ΓΣΕΕ ένα εκατομμύριο άνθρωποι είναι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και πρόσθεσε πως «πρωταθλητές» στη μαύρη εργασία είναι οι μετανάστες.

Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία

Σχετικά με την ΕΝΚΛΩΣ ο κ. Κουτάβας σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μία πρόταση, την οποία και έχει πει και στους ίδιους τους εργαζόμενους: να αναλάβουν οι ίδιοι τη λειτουργία των εργοστασίων χωρίς βάρη και χρέη με εγγυήσεις από το ελληνικό δημόσιο για να σωθούν οι 500 θέσεις εργασίας στην περιοχή. Πρέπει όμως να το πιστέψουν και οι ίδιοι ότι μπορούν να τα καταφέρουν, αλλιώς θα προστεθούν και οι ίδιοι στις στρατιές των ανέργων χωρίς κάποια στήριξη».

Σε καιρούς κρίσης, τόνισε ο κ. Σακελλίων το σαβουάρ βιβρ περιττεύει και πρόσθεσε: «Έχει ενδιαφέρον να δούμε αν, στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αντέχουν να πουν την αλήθεια στους εργαζόμενους. Το πού οδήγησαν αυτά τα δύο κόμματα με τα τοπικά τους στελέχη εδώ είναι γνωστό, σε τοπικό και σε κεντρικό επίπεδο», είπε.

Χθες στη μία το μεσημέρι, άλλη μια συνάντηση με τους συνδικαλιστές την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των τραπεζών ήρθαν και πάλι στο τραπέζι του διαλόγου…


πηγή: Η Πατρίδα

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕ ΣΥΝ






Ως κλέφτης την νύχτα ο πρωθυπουργός της χώρας, δραπέτευσε από τους εργαζόμενους και μπήκε από την πίσω πόρτα της αίθουσας. Η επισκέψη του συνοδεύτηκε από ρίψη χημικών ως απαραίτητο ντεκόρ πια στις επισκέψεις των κυβερνητικών κλιμακίων ανά τας οδούς και τους καφενέδες της χώρας. Υπουργοί φοβισμένοι που αρνιόντουσαν να βγουν έξω και να σταματήσει η αστυνομική βία. Εχθροί τους; Οι εργαζόμενοι των ΕΝΚΛΩ, της ΣΕΛΜΑΝ και όποιοι άλλοι. Δεν δεσμεύτηκαν για τίποτε παρά μόνο κατέθεσαν εκθέσεις ιδεών για την ωραιότητα της Θράκης. Ο πρωθυπουργός ανέθεσε όλο το έργο της ανάπτυξης της περιοχής στο περιφερειακό συμβούλιο. Χωρίς πόρους, μιας και η πολιτική του δεν περιλαμβάνει την λέξη πόρους, παρά μόνο τις λέξεις περιστολή, καταστολή και άλλες συναφείς. Ο πρωθυπουργός δεν είδε τους συγκεντρωμένους εργαζόμενους. Δεν είχε τίποτε να τους πει. Ας μην σπεύδουν υπουργοί και τοπικά στελέχη να λοιδωρούν την οργή των εργαζομένων. Αυτοί την δημιούργησαν. Και είναι βέβαιο ότι θα συναντούν όπου και να πηγαίνουν. Ίσως για το μόνο που δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός είναι ότι οι επενδύσεις του χρυσού δεν θα γίνουν αν δεν τις θέλει η τοπική κοινωνία. Επ' αυτού να σημειώσουμε ότι η τοπική κοινωνία έχει ήδη αποφανθεί. Και οι ανεκδιήγητοι υφυπουργοί που διακινούν αυτά τα σενάρια επιτέλους να σιωπήσουν. Δεν αποδοκίμασε την ρίψη των χημικών ο κύριος Παπανδρέου. Πόσο άραγε άλλαξε από τότε που δεχόταν ο ίδιος χημικά στο λιμάνι του Πειραιά πριν από 2,5 χρόνια; Όσον αφορά στον περίφημο φράκτη του Έβρου, ο ίδιος είπε ότι δεν λύνει το πρόβλημα. Αλλά αν δεν το λύνει τότε γιατί ετοιμάζονται να τον κάνουν; Σε μια περιοχή που μαστίζεται από την ανεργία ο κύριος Πρωθυπουργός δεν είχε να πει τίποτε. Με την πολιτική τους έσπειραν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους και όλες να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία της 23ης Φεβρουαρίου. Καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να ξεπεράσουν τις αναστολές τους γιατί αν παραμείνουν απαθείς τα χειρότερα έρχονται.

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ για την «Παιδεία στον καιρό του Μνημονίου»


Το φλέγον επίκαιρο ζήτημα των αλλαγών στην παιδεία ανέλαβαν να αναλύσουν την Τετάρτη δυο εξέχουσες προσωπικότητες της εκπαίδευσης σε ενημερωτική εκδήλωση, που πραγματοποίησε η Ν.Ε. Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα εκδηλώσεων της πρώην Νομαρχίας. Ομιλητές ήταν ο κ. Άλκης Ρήγος, καθηγητής του Πάντειου Πανεπιστήμιου και ο κ. Παύλος Χαραμής, υπεύθυνος παιδείας του Συνασπισμού και πρόεδρος του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ. Η ημερίδα είχε ως θέμα «Η Παιδεία στον καιρό του Μνημονίου» και αναλύθηκαν εκτενώς οι επικείμενες μεταρρυθμίσεις στο χώρο της παιδείας, υπό το πρίσμα της οικονομικής ακριβώς κατάστασης, που διανύει η χώρα. Σε μια περίοδο, που οι αλλαγές στα πανεπιστήμια έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε πανεπιστημιακούς και φοιτητές, ενώ και εκείνες στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με κορυφαία τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, έχουν ανοίξει επίσης τον ασκό του Αίολου στην εκπαιδευτική κοινότητα, οι γνώσεις και οι επισημάνσεις ανθρώπων, που γνωρίζουν καλά το χώρο της εκπαίδευσης, έδωσαν απαντήσεις, έλυσαν απορίες και αποκρυστάλλωσαν την ουσία των αναγκαίων αλλαγών, που πράγματι χρειάζεται η ελληνική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες. Κοινός τόπος στις εκτιμήσεις τους, ότι απαιτείται να πραγματοποιηθούν αλλαγές σε σχολεία και πανεπιστήμια, μετά, ωστόσο, από ουσιαστικό διάλογο, ανάμεσα στους φορείς της εκπαίδευσης και όχι κάτω από την πίεση της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης, που διανύουμε.

«Το μνημόνιο χρησιμοποιείται ως άλλοθι, αφού ρητά εξαιρεί την παιδεία»

Όπως υποστήριξε αρχικά ο κ. Ρήγος το μνημόνιο χρησιμοποιείται ως άλλοθι, για την πραγμάτωση των μεταρρυθμίσεων, που προωθεί το υπουργείο παιδείας αυτόν τον καιρό. «Το μνημόνιο ρητά εξαιρεί την παιδεία», τόνισε. «Αλλά με άλλοθι το μνημόνιο», συνέχισε, «στη γενική συρρίκνωση κάθε αγαθού, γίνεται αυτή τη στιγμή μια προσπάθεια να αποδιαρθρωθεί αυτό, που ξέραμε ως δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, από το νηπιαγωγείο, μέχρι το πανεπιστήμιο». Ως αιχμή αυτής της προσπάθειας αποδιάρθρωσης εντόπισε το πανεπιστήμιο, παρατηρώντας ότι διαβάλλεται ριζικά. Όπως εξήγησε, «δε θέλουν οι κυρίαρχες δυνάμεις έναν κριτικό πολίτη για το αύριο, έναν πολίτη ο οποίος θα μπορεί να σκέπτεται και να συγκρίνει τα πράγματα. Θέλουν παθητικούς ανθρώπους, ιδιώτες, εν ανάγκη να απέχουν, αρκεί να κατορθώνουν εκείνοι να διαχειρίζονται το όλο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό σύστημα, το οποίο γίνεται, δυστυχώς, κάθε μέρα και εντονότερα εκμεταλλευτικό, εντονότερα αλλοτριωτικό».

«Αν πονάει το δόντι, δεν κόβω το κεφάλι, προφανώς θεραπεύω το δόντι»

Καυστικός ήταν στην απάντηση του για το αν χρειάζονται αλλαγές στο χώρο της παιδείας. «Προφανώς χρειάζονται αλλαγές», τόνισε. «Αλλά ποιες αλλαγές», αναρωτήθηκε, «και προς ποια κατεύθυνση;». «Αυτό είναι ένα ερώτημα», συνέχισε, «που το έθεσε και το υπουργείο παιδείας, ξοδεύοντας 45 εκατ. ευρώ, για να κάνει επικοινωνιακή πολιτική. Έχουμε έναν νόμο-πλαίσιο, έχουν περάσει 20 χρόνια από την εφαρμογή του και προφανώς θέλει αλλαγές. Αλλά αν πονάει το δόντι, δεν κόβω το κεφάλι, προφανώς θεραπεύω το δόντι. Εδώ, όμως, αποδιαρθρώνουμε το πανεπιστήμιο, που έχει στραβά και ποτέ δεν το αρνηθήκαμε. Αλλά το ίδιο πρέπει να βρει τους τρόπους να τα θεραπεύσει και το ίδιο πρέπει να έχει τις δυνατότητες. Όταν έχουμε το χαμηλότερο ποσοστό για την παιδεία και την έρευνα και στις 29 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουμε ένα πρόβλημα στο πώς θεραπεύονται αυτά. Ειδικά το πανεπιστήμιο, δεν είναι ένας θεσμός, που αποτελείται από κτίρια. Δεν είναι κρατικός θεσμός, είναι δημόσιος θεσμός. Αποτελείται από τους καθηγητές του και τους φοιτητές του και οι ίδιοι πρέπει να βρουν τους τρόπους, μέσα από έναν διάλογο δικό τους, να απαντήσουν σε τέτοιου είδους ερωτήματα. Και από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων έχουν κατατεθεί προτάσεις. Γιατί ομόφωνα η Σύνοδος αρνείται αυτές τις αλλαγές, που επιχειρεί η κυβέρνηση και έχει καταθέσει προτάσεις προς μια άλλη κατεύθυνση αναβάθμισης του δημόσιου πανεπιστήμιου.

«Ποιοτική και όχι ποσοτική αξιολόγηση»

Εστιάζοντας δε στο περιβόητο θέμα της αξιολόγησης, έσπευσε να υπογραμμίσει ότι «κι εδώ εξαρτάται πως εννοούμε τη λέξη». Όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά, «όταν λες σε κάποιον για αξιολογήσει, σου απαντάει βεβαίως». «Τι είναι, όμως, αξιολόγηση», αναρωτήθηκε. «Αξιολογείται το υπουργείο Παιδείας», συνέχισε, «το οποίο δίνει 45 εκατ. για επικοινωνιακή πολιτική και κλείνει τα μουσικά σχολεία, τα αθλητικά γυμνάσια. Απέρριψε το δικαίωμα στη Σχολή Καλών Τεχνών να έχει μοντέλα. Γιατί τα μοντέλα, ισχυρίζεται, πρέπει να βγαίνουν από ΑΣΕΠ. Αυτά είναι παράλογα πράγματα. Έχουμε λοιπόν αξιολόγηση ποσοτική ή ποιοτική;» Eπ’ αφορμή των παραπάνω, αναφέρθηκε και στην περίφημη λίστα πανεπιστήμιων της Σαγκάης, που δείχνει ότι ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται χαμηλά. Σύμφωνα με τον κ. Ρήγο, ο λόγος «δεν εντοπίζεται στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, αλλά στην ποσότητα των παρεχόμενων κοινωνικών πόρων». Όπως εξήγησε, «το ελληνικό πανεπιστήμιο έχει το χαμηλότερο κοινωνικό μισθό σε φοιτητή, έχει τις χειρότερες βιβλιοθήκες, έχει έλλειψη υποδομής ή έχει χρήματα, που δεν απορροφά».

Αναφερόμενος, τέλος, στις δημοσκοπήσεις, που έρχονται στην επικαιρότητα και αναδεικνύουν υψηλά τα ποσοστά των πολιτών, που υποστηρίζουν τις προωθούμενες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τόνισε ότι «δεν υπάρχει άνθρωπος που θα πει δε χρειάζονται αλλαγές». Επανέλαβε, ωστόσο, ότι το ζήτημα αφορά το «ποιες αλλαγές» και «προς τα πού», ενώ δεν παρέλειψε να σταθεί επικριτικός στον τρόπο, που πολλές φορές τίθενται τα ερωτηματολόγια. «Το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων», υποστήριξε, «συμμετέχει ανενημέρωτο σε αυτήν την έρευνα, ενώ απαντάει με γενικές αντιλήψεις και με έναν βομβαρδισμό τριών μηνών τουλάχιστον συνεχούς υποβάθμισης του πανεπιστήμιου».

Παύλος Χαραμής, υπεύθυνος παιδείας του Συνασπισμού και πρόεδρος του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ «Ανεξίτηλες οι συνέπειες των αλλαγών, όχι μόνο για την παιδεία μας, αλλά και για το μέλλον της κοινωνίας»


Από τη μεριά του ο κ. Χαραμής εστίασε αρχικά στις καθημερινές αρνητικές επιπτώσεις στον τρόπο, με τον οποίο λειτουργούν τα σχολεία, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην υπογραφή του μνημονίου. «Οι επιπτώσεις των επιλογών της κυβέρνησης», εκτίμησε, «θα αφήσουν ανεξίτηλες συνέπειες, όχι μόνο για την παιδεία μας, αλλά και για το μέλλον της κοινωνίας». Επικέντρωσε στο σημαντικό ζήτημα των συγχωνεύσεων-καταργήσεων σχολείων, που ανέκυψε το τελευταίο διάστημα, και αμφισβήτησε ευθέως τα παιδαγωγικά κριτήρια, που επικαλείται η κυβέρνηση για την εφαρμογή της ρύθμισης. «Το υπουργείο παιδείας», τόνισε, «κατευθύνεται από μια φτηνή λογιστική αντίληψη, από μια αντίληψη, που κοιτάζει να εξοικονομήσει κάποια ευρουδάκια σε βάρος της ποιότητας της εκπαίδευσης». Στο πλαίσιο αυτής της εκτίμησης, εστίασε και σε άλλες αλλαγές, που υποβαθμίζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης στα σχολεία, όπως τα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας, τα προγράμματα υποδοχής και φροντιστηριακών τμημάτων για τα παιδιά των μεταναστών, που έχουν υπονομευτεί ή καταργηθεί, αλλά και στις εκπαιδευτικές άδειες, που έδιναν σε εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα να βελτιώνουν τα προσόντα τους, όσο και στις υποτροφίες για σπουδές στο εσωτερικό. «Όλα αυτά ουσιαστικά οδηγούν σε έναν κοινό παρονομαστή», κατέληξε, «αυτόν, που δείχνουν όλες οι έρευνες, ότι από δω και στο εξής η εκπαίδευση μας θα συναντά όλο και μεγαλύτερα εμπόδια στο να επιτύχουμε μια ποιοτική βελτίωση. Κι αυτό, σε μια εποχή, που η παιδεία συνδέεται με την ανάπτυξη, είναι ασφαλώς καταστροφικό».

πηγή: "Παρατηρητής της Θράκης"

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ







ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς

διοργανώνει συζήτηση με θέμα

"Η Παιδεία στον καιρό του Μνημονίου"

στις 9 Φεβρουαρίου 7 το βράδυ στην αίθουσα της Νομαρχίας

μιλούν ο Άλκης Ρήγος πανεπιστημιακός

και ο Παύλος Χαραμής πρόεδρος του ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ

και υπεύθυνος του τμήματος Παιδείας του Συνασπισμού

συντονίζει ο Σταμάτης Σακελλίων

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Επίσκεψη της " Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας" στην κινητοποίηση των εργαζομένων της ΕΝ.ΚΛΩ.


Ο Δ. Χαρίτου και Α. Κουτάβας βρέθηκαν στους Κήπους

στο κλείσιμο του τελωνείου από τους εργαζόμενους της ΕΝΚΛΩ

ως αντιπροσωπεία της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ»

Ο Περ/κός Σύμβουλος Δ.Χαρίτου έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Βρεθήκαμε στο τελωνείο των Κήπων δίπλα στους εργαζόμενους της ΕΝΚΛΩ, γιατί είναι οι μόνοι που με τον αγώνα τους κρατάνε ακόμη ζωντανή την Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία. Εδώ και 2 ½ χρόνια οι διαδοχικές κυβερνήσεις σε συμπαιγνία με τις Τράπεζες κρατούν την ΕΝΚΛΩ στην εντατική «διασωληνωμένη» στα μηχανήματα. Φαίνεται πως σήμερα κυβέρνηση και τραπεζίτες αποφάσισαν να την αποσυνδέσουν και να την οδηγήσουν στο «θάνατο». Οι τραπεζίτες γιατί θέλουν να εκποιήσουν την περιουσία της και ιδιαίτερα τα Κλωστήρια που είναι σύγχρονα, η δε κυβέρνηση για να αποδεσμευτεί από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να επαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια.

Ότι κι αν επικαλείται η κυβέρνηση δείχνοντας μια τους τραπεζίτες και μια την Ε.Ε. είναι προφάσεις εν αμαρτίαις». Τη στιγμή που ο κλάδος της Κλωστοϋφαντουργίας είναι σε άνθηση και οι τιμές των προϊόντων της σε άνοδο, όταν τα 2 Κλωστήρια σε Ροδόπη και Νάουσα είναι από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη είναι εγκληματικό να οδηγούνται αυτή τη στιγμή σε κλείσιμο.

Η μόνη λύση εδώ που έφθασαν τα πράγματα είναι να αναλάβουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με την στήριξη της πολιτείας, την ολική διαχείριση της επαναλειτουργίας και ανάπτυξης των Κλωστηρίων.

Άλλωστε τα εργοστάσια αυτά με τον τρόπο που φτιάχτηκαν και στηρίχτηκαν αποτελούν Δημόσια περιουσία»